ATLETSKI STADION

Rezultati Atletskog kluba Novi Pazar doprinijeli su da atletika bude veoma popularna u ovoj regiji te je podrška stigla od Grada i Vlade pa je 2017. godine Novi Pazar dobio velelepni atletski stadion koji ispunjava najveće standarde takmičenja.

Za izgradnju ovog sportskog objekta Grad Novi Pazar i Ministarstvo sporta i omladine Srbije uložili su do sada 1,2 miliona eura.

Na ovom stadionu održano je Balkansko prvenstvo u atletici što je bio najveći ikada organizovan sportski događaj u ovom gradu, na kojem je učestvovalo više od 650 takmičara iz 16 zemalja. Sa izgradnjom stadona i organizacijom ovakvog događaja u samom startu ostvaren je željeni cilj i Novi Pazar je mapiran na atletskoj mapi sveta.

Kapacitet ovog stadiona je 2.500 sedećih mesta a u sklopu stadiona nalazi se i moderno opremljen hotel Panorama koji je prevashodno predviđen za boravak sportista.

Na ovom stadionu održana su i mnoga druga atletska takmičenja kao i fudbalske utakmice klubova koji se takmiče u nižim ligama.

USTANOVA ZA

SPORT
NOVI PAZAR

Osnovna delatnost ustanove je pružanje usluga građanima Novog Pazara iz oblasti sporta i
rekreacije. Ustanova za sport se stara o velikom broju sportskih objekata i terena na
teritoriji grada Novog Pazara.

GLAVNI OBJEKTI

Brinemo o šest velikih sportskih objekata

PRIDRUŽENI OBJEKTI

Fudbalski stadioni i SC Borići su objekti koje posredno održavamo  

MANIFESTACIJE

Godišnje organizujemo ili podržimo na desetine raznih manifestacija

Misija

Misija Ustanove je da poboljša uslove korišćenja sportskih objekata i sportskih sadržaja, omogući korisnicima bavljenje školskim, takmičarskim i rekreativnim sportom i fizičkom aktivnošću pod jednakim uslovima.

Vizija

Vizija je da Ustanova bude uspešan činilac u oblasti sporta, koji garantuje kvalitet usluga korisnicima, maksimalno doprinese stepenu razvoja i korišćenja raspoloživih resursa.

Ciljevi

Ustanova ima za cilj promociju i popularizaciju sporta i sportskih objekata u svojoj nadležnosti i prilagođavanje ponude svim segmentima razvoja sporta. 

USTANOVA ZA
SPORT NOVI PAZAR
NOVI PAZAR

EMAIL

info @uzsnovipazar.rs

DOMEN

uzsnovipazar.rs

TELEFON

020 315 014

ADRESA

Mitrovačka bb,  Novi Pazar

All rights reserved © Copyright  Ustanova za sport Novi Pazar | #ESL feat. #NPNET