HALA DOGUŠ

Zahvaljujući gradu Novom Pazaru i prijateljima iz Turske, predsedniku Redžepu Taipu Erdoganu, tokom čije posete našem gradu je i sklopljen dogovor o rekonstrukciji tadašnje hale sportova, dobijen je novi sportski objekat. Rekonstrukcija ovog objekta počela je 2019. godine i trajala je ukupno dve godine. Dvorana Sportske akademije Doguš zvanično je otvorena 1. septembra 2021. godine.
Radove u vrednosti od oko 2 miliona eura finansirala je turska „Doguš grupa“.

Novopazarski sportisti dobili su mogućnost da treniraju i takmiče se u modernoj, po svetskim standardima opremljenoj hali. U okviru postojećeg, rekonstrisanog objekta napravljena je sala za borilačke sportove, kao i fiskulturna sala koju koriste učenici OŠ "Vuk Karadžić".

Sportska hala "Pendik", rekonstrukcijom ovog objekta, maksimalno je rasterećena i na zadovoiljstvo celog grada i sportista, a uz pomoć prijatelja, objekat koji je izgrađen pre mnogo godina izgleda sasvim drugačije.

Sportska hala “Doguš” prostire se na 6624m3 i nalazi se 2,5km od centra Novog Pazara.

Pored velike sale, koja prima oko 800 posetilaca i koja je od izuzetnog značaja za ovdašnji sport, u kojoj treniraju košarkaški i odbojkaški kolektivi, kao i sale za borilačke sportove i male pomoćne sale, u holu objekta nalazi se i prostor za teretanu, restoran i kafeterija na preko 200m2, biletarnica kao i pomoćne prostorije.

Poseduje osam svlačionica, konferencijsku salu, novinarsku i VIP ložu, prostor za službena lica, led semafore za praćenje utakmica, ozvučenje za razglas, kompletnu opremu za odbojku, rukomet, košarku i mali fudbal.

Ceo objekat opremljen je led osvetljenjem, klimatizovan i obezbeđen protivpožarnom zaštitom, kao i nadzornim kamerama i velikim parking prostorom na preko 100 m2.

USTANOVA ZA

SPORT
NOVI PAZAR

Osnovna delatnost ustanove je pružanje usluga građanima Novog Pazara iz
oblasti sporta i rekreacije. Ustanova za sport se stara o velikom broju sportskih
objekata i terena na teritoriji grada Novog Pazara.

GLAVNI OBJEKTI

Brinemo o šest velikih sportskih objekata

PRIDRUŽENI OBJEKTI

Fudbalski stadioni i SC Borići su objekti koje posredno održavamo

MANIFESTACIJE

Godišnje organizujemo ili podržimo na desetine raznih manifestacija

Misija

Misija Ustanove je da poboljša uslove korišćenja sportskih objekata i sportskih sadržaja, omogući korisnicima bavljenje školskim, takmičarskim i rekreativnim sportom i fizičkom aktivnošću pod jednakim uslovima.

Vizija

Vizija je da Ustanova bude uspešan činilac u oblasti sporta, koji garantuje kvalitet usluga korisnicima, maksimalno doprinese stepenu razvoja i korišćenja raspoloživih resursa.

Ciljevi

Ustanova ima za cilj promociju i popularizaciju sporta i sportskih objekata u svojoj nadležnosti i prilagođavanje ponude svim segmentima razvoja sporta. 

USTANOVA ZA
SPORT NOVI PAZAR
NOVI PAZAR

EMAIL

info @uzsnovipazar.rs

DOMEN

uzsnovipazar.rs

TELEFON

020 315 014

ADRESA

Mitrovačka bb,  Novi Pazar

All rights reserved © Copyright  Ustanova za sport Novi Pazar | #ESL feat. #NPNET