SPORTSKO SAJAMSKA USTANOVA

HALA PENDIK

Izgradnja hale Pendik je započeta pre 20 tak godina. Više puta je pokretana i stopirana zbog nedostatka finansijkih sredstava. Desetak godina kasnije, finansijsku pomoć pružila je bratska turska opština Pendik koja je u dovršetak izgradnje sportske dvorane uložila 350 hiljada evra, a Grad Novi Pazar je uložio 200 hiljada evra. Radovi su dinamizirani i za godinu ipo dana Novi Pazar je dobio velelepni sportski objekat koji sa ponosom nosi ime bratske opštine Pendik. Hala "Pendik" zvanično je otvorena 29. aprila 2012. godine.

Prvi da, u ovom prekrasnom objektu demonstriraju svoju vještinu i odigraju utakmicu dobili su, na ceremoniji svečanog otvaranja, veterani fudbalskih klubova Novi Pazar i Partizan. Ministar Rasim Ljajić rekao je na svečanom otvaranju dvorane, pred više od deset hiljada sugrađana, da se takvog sportskog objekta ne bi postideo nijedan grad u Srbiji.
" Zahvaljujem svima koji su učestvovali u izgradnji, ali i obnovi Rekreacionog centra u ovom gradu, svima koji su pomogli da Novi Pazar dobije ovakvu sportsku dvoranu".
Zamjenik predsjednika turske opštine Pendik Hajrulah Hasdemir najavio je tada nastavak saradnje te opštine sa Novim Pazarom, kao i realizaciju novih projekata i izrazio nadu da će ova dvorana iznedriti još mnogo svetski poznatih sportista.

Od tog dana sportska dvorana Pendik, koja se prostire na 3200 m2, postala je centar oko kojega se sve vrti. Svoje utakmice su u novoj dvorani počeli da igraju rukometaši, odbojkaši, košarkaši, klub malog fudbala i mnogi drugi novopazarski klubovi.

U njoj treniraju škole fudbala, odbojke i košarke. Održavaju se velike sportske manifestacije od Tradicionalnog Ramazanskog turnira u malom fudbalu do bokserskih profesionalnih i MMA spektakala. Međunarodni turniri u rukometu, karateu, demonstracija borilačke veštine aikidoa, turnir u malom fudbalu “Ismail Majo Bandžović”, univerzitetska takmičenja, državna prvenstva u boksu, kik boksu i karateu, školske lige u nekoliko sportova kojima je organizator Sportski savez grada, Igre bez granica, školske olimpijade itd.

Međutim, vremenom su se pojavile nove potrebe i ambiciozno rukovodstvo dvorane "Pendik" prestrojavalo se u hodu. Na sednici Gradskog vijeća 10. februara 2013. godine donet je nacrt odluke o osnivanju nove javne ustanove: Sportsko - Sajamske ustanove “Pendik”. Nakon toga održana su četiri Balkanska sajma tekstila, veliki Novogodišnji vašar itd. Tako da je osim sportskog, dvorana “Pendik” postala i ekonomski centar.

U ovoj dvorani, 2014. godine održan je fajnal for finala odbojkaškog Kupa Srbije na kojem su učestvovali Radnički iz Kragujevca, Vojvodina, Crvena Zvezda i domaćin Novi Pazar. Grad ali и ljudi zaposleni u SSU “Pendik” pokazali su da mogu da organizuju i najzahtevnije manifestacije bilo sajamske bilo sportske na najvećem mogućem nivou.

Mesto u eliti izborili su članovi kluba Malog Fudbala Novi Pazar i odbojkaši Novog Pazara koji su i učinili da dvorana Pendik dobije epitet “hram odbojke”.

Dvorana je prvobitno imala kapacitet od oko 1.500 sedećih mesta. Godine 2017. izvršeni su radovi na istočnoj tribini i tada je kapacitet dvorane povećan za oko 100 mesta. U svojoj ponudi Dvorana ima i teretanu i fitnes centar na 150 m2, restoran- pizzeriju, press salu, svlačionice, novinarsku i vip ložu, prostorije za službena lica, pomoćne prostorije, semafor za praćenje utakmica, ozvučenje, kao i kompletnu opremu za odbojku, rukomet, košarku, mali fudbal i ostale sportove.
U sklopu ovog objekta nalazi se parking prostor sa oko 90 mesta i ceo objekat dvorane Pendik pokriven je sigurnosnim kamerama.


U okviru dvorane deluje i Kancelarija za mlade, Sportski savez Novog Pazara, Turistička organizacija grada, Udruženje psihologa i Komunalna milicija.
Izgradnom ovog objekta uređeni su tereni, zelene površine a i postavljene su kardio sprave za vanjsko vežbanje.

USTANOVA ZA

SPORT
NOVI PAZAR

Osnovna delatnost ustanove je pružanje usluga građanima Novog Pazara iz
oblasti sporta i rekreacije. Ustanova za sport se stara o velikom broju sportskih
objekata i terena na teritoriji grada Novog Pazara.

GLAVNI OBJEKTI

Brinemo o šest velikih sportskih objekata

PRIDRUŽENI OBJEKTI

Fudbalski stadioni i SC Borići su objekti koje posredno održavamo

MANIFESTACIJE

Godišnje organizujemo ili podržimo na desetine raznih manifestacija

Misija

Misija Ustanove je da poboljša uslove korišćenja sportskih objekata i sportskih sadržaja, omogući korisnicima bavljenje školskim, takmičarskim i rekreativnim sportom i fizičkom aktivnošću pod jednakim uslovima.

Vizija

Vizija je da Ustanova bude uspešan činilac u oblasti sporta, koji garantuje kvalitet usluga korisnicima, maksimalno doprinese stepenu razvoja i korišćenja raspoloživih resursa.

Ciljevi

Ustanova ima za cilj promociju i popularizaciju sporta i sportskih objekata u svojoj nadležnosti i prilagođavanje ponude svim segmentima razvoja sporta. 

USTANOVA ZA SPORT
NOVI PAZAR
NOVI PAZAR

EMAIL

info @uzsnovipazar.rs

DOMEN

uzsnovipazar.rs

TELEFON

020 315 014

ADRESA

Mitrovačka bb,  Novi Pazar

All rights reserved © Copyright  Ustanova za sport Novi Pazar | #ESL feat. #NPNET